Gang i den og ting der skal nåes

Bøger du skal læse #1

Bøger du skal læse

Jeg elsker elsker at læse bøger! Det er noget af det bedste jeg ved i hele verden – at lukke verden ude og dykke ind i bøgernes og historiernes fantastiske verden. Sådan har jeg altid haft det. Biblioteket var et af mine yndlingssteder og på et tidspunkt arbejdede jeg som bogopsætter på det lokale bibliotek. De poser jeg slæbte med hjem… Det var alt muligt jeg læste. Fagbøger, romaner, biografier, tegneserier – alt! Dog har krimier og historiske romaner altid været mine favoritter. Især krimier sluger jeg råt. Jeg elsker selv at finde anmeldelser og inspiration til ny læsning, så det skal jeg selvfølgelig også bidrage til. I denne omgang har jeg fundet 3 bøger der har rørt mig på den ene eller den anden måde indenfor den seneste tid. I er meget velkomne til at kommentere og komme med anbefalinger 🙂

Kære Zoe Ukhona af Pelle Hvenegaard

Som mange andre nok også har, så havde jeg en del fordomme om Pelle Hvenegaard inden jeg læste hans bog. Playboy og vært på Dagens Mand er ikke liiiige hvad man forbinder med den slags bog som Kære Zoe Ukhona er – og heldigvis var alle mine fordomme blevet nedbrudt da jeg vendte den sidste side. Hvis du har fulgt lidt med på de sociale medier det sidste års tid har du nok allerede hørt om Pelles bog og historien bag den. Om Pelle og hans kones kamp for at få børn der til sidst ender med adoption. Der var ikke de store overraskelser i bogen, men jeg slugte den råt. Og jeg tudede som pisket, da jeg læste de sidste sider. Selvom bogen ikke skrive-teknisk er et vidunder, der E krudt for mange floskler og ens vendinger, så mærker man alle følelser der er beskrevet i bogen tydeligt og klart. Jeg var godt underholdt og meget rørt.

Som Pesten af Hanne-Vibeke Holst

I en helt anden boldgade end den netop nævnte bog og en ordentlig moppedreng. Nogle af 700 sider tror jeg bogen består af, men den føles på ingen måde lang eller tung. En roman med et strejf af krimi, samfundsvidenskab og kærlighedshistorie. Historien foregår i WHO`s hovedkvarter og der er mange tråde at holde styr på undervejs. I starten var jeg lidt ved at stå af på nogle af alle forkortelserne for forskellige embedsposter, udvalg osv, men da jeg lige havde fået styr på det gik læsningen derud af. En bog jeg absolut kan anbefale og som er skræmmende samfundsaktuel.

 

Gud er bare hund stavet bagfra – Christian Frost 

Egentlig var det Christian Frosts nyeste roman Kastanjemand jeg havde læst en spændende anmeldelse på, men når jeg læser krimier skal jeg have hele historien med. Og da Christian Frosts krimier er en serie måtter jeg jo starte med den første. “Gud er bare hund stavet bagfra hedder den og det er en virkelig virkelig god krimi. Hæsblæsende fordi historien ret atypisk kun strækker sig over nogle få døgn. Det er ret interessant at læse et så tidskomprimeret komplot. Den er smækfyldt med humor også – og uden at afsløre for meget kan jeg godt afsløre der er nogle helt fanastiske svenske karaktere med. Jeg er meget spændt på at læse de andre krimier i serien om Falster og Hede.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gang i den og ting der skal nåes