Tips til at øve udtale hos børn

Hjemme-diagnoser gone wrong


Hvad gør man hvis der er noget man er i tvivl om ifht ens helbred? For tyve år siden gik man typisk til lægen efter at have set tingene stille og roligt an i nogle dage. I 2019 googler man. Eller er så overinformeret fra facebook og andre medier at man begynder at diagnosticere sig selv. Det kan der komme nogle skrækkelige diagnoser ud af – og nok også nogle besøg hos sundhedsvæsnet som kan få den selv mest garvede læge til at sukke dybt. I hvert fald hvis man tænker på følgende historier om besøg i sundhedsvæsnet efter hjemme-diagnoser:

En nat vækkede min søn mig ved han havde frygteligt ondt i maven. Han græd og græd. Efter en hurtig tur på google kunne jeg konstatere det måtte være blindtarmen den var gal med, da han havde meget ondt i højre side. Jeg ringede til vagtlægen og vi skulle straks komme ind. Inden vi kørte spurgte jeg igen min søn hvor smerten sad og han pegede igen. På venstre side. Jeg er ret højre/venstre blind og havde taget fejl af siderne. Han havde nok ikke blindtarmsbetændelse alligevel. Jeg ringede vagtlægen op igen og hun bad os pænt om at se tiden an og tage det helt roligt.

Sendte et billede af babys baghovede til min mand, da der var kommet en stor brun plet (troede det var et modersmærke). Spurgte ham meget bekymret, om han havde lagt mærke til det før, og at vi nok lige skulle have det tjekket. Det var så chokolade der var smeltet, som jeg havde spist mens jeg ammede…

Jeg har præsteret at ringe til vagtlægen og bede om en ambulance fordi jeg i 30 min. ikke havde kunne få luft eller mærke puls. Den stakkels læge gjorde et ihærdigt forsøg på at forklare mig, at hvis jeg havde været uden vejrtrækning og puls i 30min, ville jeg ikke være i stand til at ringe efter hjælp. Jeg blev så rasende på ham og truede (på mit dødsleje) med at hvis han ikke sendte en ambulance, skulle jeg nok få ham fyret.

En dag under min graviditet var der lidt blod på toiletpapiret. Ringede til fødegangen og jeg blev inviteret til undersøgelse. Under en indvendig scanning spørger lægen om jeg mon intimbarberer mig. Ja det gør jeg jo… Så er det derfor. Havde åbenbart skåret mig lidt hvilket jeg ikke kunne se for den store mave.

mit højre lår havde jeg en form for tør plamage, efter utallige google søgninger, var jeg overbevist om at det var forstadie til hudkræft, da det ikke bare passede med symptomerne men også lignede meget godt de billeder som lå på google af forstadie til hudkræft. Jeg havde oven i købet ringet til min mor, for at fortælle at meget tydede på at jeg havde forstadie til hudkræft . Da jeg kommer til lægen får hun hurtigt fastslået at det bare er tør hud…..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips til at øve udtale hos børn